JP EN

 

Philosophy

 

MA:Void 3

 

yv01

 

Creating meaningless spaces in the voids over living rooms will make the room the central space of a house.

 

In 'Y-House', the void of the living room is placed next to the outside terrace.

The upper side of terrace is the sky,and the the upper side of this living room is white space.

 

Two sashes are placed,the one is upper side of the wall and the other one is in front of the terrace of the 2nd floor.

 

Light from the sash of the upper side of the wall may be strong or soft which change depends on the weather and time.

Light from the sash in front of the terrace always softly illuminates this small white space.

 

Light from these sashes would illustrate this white void variously.

One would feel calmness and vastness in this white void.

 

>MA:Void 4

 

Copyright Yoshitaka Uchino & YDS Architects Co.,Ltd. All rights reserved.