JP EN

 

Y-House

y01 y02 y14 y03 y04 y15 y05 y07 y06 y08 y10 y12 y16 y17

 

| DATA |

Type: Private House

Location: Ibaraki,Japan

Collaborators: Ando Komuten

Principal Architects: Yoshitaka Uchino

Size: 160m2

Status: Completed

Award: 2016 Runner-up A'Design Award Italy

 

| CONCEPT |

The image is to integrate the inner space with the outer space by inserting voids.

 

The terrace that faces the living is inserted into the house, and this space like a court is the center of this house.

Light and the wind brought from this external void would go to the whole space including living room, Japanese-style room, entrance.

With the light from the slits in the court, the entrance hall would become a calm space with order.

 

The inner space is light and open due to the light from the external terrace.

To make this terrace a space with privacy where they would enjoy with no care to the outer space,

the external space was covered with the grating of square lattice FRP.

 

The terrace is a plaza for the family.

In this two-stories void with white wall, they would feel the transitional changes of light and shadow.

 

Copyright Yoshitaka Uchino & YDS Architects Co.,Ltd. All rights reserved.